תבלינים שמשו מאז ומעולם כ"תרופה". שלבו כל יום תבלינים יבשים או עשבי תבלין . החליפו פטריות שמפיניון בפטריות שיטאקי , החליפו פירורי לחם בשיבולת שועל (קוואקר) , לשיפור הטעם החליפו מלח בתבלינים או מיץ לימון טרי.
אני בטוחה שתמצאו לפחות 2-3 תבלינים שיתאימו לחך ולסוג הטעם שלכם .

סלט בריאות , מתאים למחלימים ממחלות קשות או ממושכות:
מצרכים:
2 עלי חסה או חצי אנדיב
1 עלה קייל עלים
4-5 גבעולי ריג'לה
1 סלק קטן חתוך לקוביות או מגורר
1 גזר מגורר
2 כפות נבטי ברוקולי
1-2 כפות חמוציות ללא תוספת סוכר או אוכמניות או קוביות תפוח עץ
2 כפות מיץ לימון טרי (אפשר גם קליפת לימון מגוררת מחצי לימון קטן)
כף בצל ירוק או עירית
1-2 שיני שום 1 כף גריסים מבושלים או קינואה
1 כף שמן זית או שמן פשתן איכותי קמצוץ מלח (לא חובה)
לחתוך ולערבב את כל המצרכים

לאנשים שזקוקים לתוספת חלבונים – מחית קטניות (שעועית לבנה יבשה/אזוקי , עדשים או תערובת של כולם) עשירה ברכיבים בריאים (ויטמינים ומינרלים)
מרכיבים :
כוס קטניות מושרות במים למשך הלילה אחרי ההשריה להעביר למסננת למשך 24-48 שעות
5 שיני שום קלופות
עלה דפנה
2 כפות שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק או 5 גבעולי עירית חבילת פטרוזיליה אורגנית קצוצה דק

אופן ההכנה:
• מבשלים הקטניות במים, + עלה הדפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהקטניות רכות
• מסננים/שוטפים במי ברז ומועכים הקטניות + שיני השום + פטרוזיליה + העירית (ללא עלה הדפנה) בבלנדר או בבלנדר יד. אם התערובות יבשה
• מוסיפים שמן הזית איכותי. קמצוץ מלח ופלפל

מרק בריא וטעים, מתאים לימי הסתיו והחורף הקרירים, לחיזוק המערכת החיסונית ומניעת מחלות חורף כגון: שפעת, נזלת ועוד
מצרכים:
5-6 יחידות של תפוח אדמה ירושלמי מקולפים (ארטישוק ירושלמי)
2-3 זוקיני ( קישואים) פרוסים לקוביות קטנות
4-3 גזרים שטופים ושלמים לשמירה על ויטמינים (רצוי אורגני)
1 פלח דלעת חתוך לקוביות
3-4 כרשות (לוף) החלק הלבן לחתוך לעיגולים
1 שורש פטרוזיליה
עלים מ-1 גבעול סלרי (רצוי אורגני)
עלים מ- 5 גבעולי פטרוזיליה (רצוי אורגני)
1 שומר
עלים מ- 5-6 גבעולי מרווה
5 שיני שום 5-6
פטריות שיטאקי טריות או מיובשות
20-30 גר אסטרגלוס יבש (קונים בחנויות טבע)
20-30 גר פטריות ריישי מיובשות (קונים בחנויות טבע)
2 בצלים גדולים פרוסים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי באורך של 3-4 ס"מ
חצי כוס גריסים שטופים
חצי כוס דוחן שטוף
לתיבול: מעט כורכום , כמון, קארי או חוויג' , מעט פלפל שחור ,
מי שחייב אפשר להוסיף מעט אבקת מרק אורגנית

אופן ההכנה:
לבשל 20-30 בפינג'אן קטן את פטריות הריישי, השיטאקי והאסטרגלוס לסנן ולשמור הנוזלים בצד.
בסיר גדול : להתחיל בבישול הגריסים , הדוחן , הארטישוק הירושלמי, להוסיף הכרישות החתוכות, הג'ינג'ר ושורש הפטרוזיליה להגיע ל"רתיחה" .
אחרי 15 דקות להוסיף את הגזר , הדלעת, הקישוא, הבצלים
אחרי 15 דקות נוספות להוסיף את שאר המרכיבים : עלי תבלין ותבלינים יבשים
בדקה האחרונה להוסיף לסיר את הנוזל המסונן (ריישי, שיטאקי ואסטרגלוס).
בתאבון !

אנשים שזקוקים לחיזוק (אחרי שפעת , דלקת ריאות ממושכת או מחלת הסרטן) וקשה להם לאכול הרבה, ניתן להוסיף כפית טחינה גולמית לקערת המרק (לא בסיר)
סלט עשיר בנוגדי חמצון

מצרכים:
• 2-3 ראשי אנדיב)אפשר להשיג בכל מרכול)
• 2-3 גזרים מבושלים בינוניים
• 2-3 סלק מבושל
• גרגרים מרימון אחד
• 2-3 כפות אגוזי מלך

רוטב:
• 1 כפית רכז רימונים
• 2 כפות מיץ לימון טרי
• 4-3 כפות שמן זית כבישה קרה
• מלח (הימליה) ופלפל שחור

ההכנה:
מבשלים 10 דקות את הגזר והסלק במים + כף שמן זית
שוטפים וחותכים עלי האנדיב לרצועות דקות
חותכים הגזרים והסלק לקוביות
מוסיפים גרגרי הרימון והאגוזים
מוסיפים הרוטב ומערבבים
קציצות כרישה

מצרכים:
• 2-3 בצלים גדולים פרוסים דק
• 2-3 כרישות (החלק הלבן) שטופות היטב
• 2 כפות טחינה גולמית
• 3-4 כפות פרחי ברוקולי (חתוכים לחתיכות קטנות) – לא חובה
• 2 כפות קוואקר (שיבולת שועל ) או פירורי לחם
• 1 זוקיני
• 3-4 שיני שום
• צרור פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר בבלנדר)
• מלח, פלפל

תבנית שקעים (לא חובה)
מקפיצים קלות את הבצל, הכרישה , הקישוא , הברוקולי והשום עד להזהבה. מקררים מעט התערובת. מוסיפים הפטרוזיליה, שיבולת השועל (או פירורי הלחם) , הטחינה, מלח/פלפל משמנים התבנית , יוצרים לביבות שטוחות או מכניסים לתבנית
השקעים. אופים כ-20 דקות על חום 180 מעלות

לכל תסמין , מחלה או נטייה גנטית – יש תבלינים מתאימים.
אם אינכם יודעים איזה תבלינים מתאימים לכם, תוכלו להתקשר אלי בטל' 054-7403374.