מסתכלים סביב סביב …ורואים סרפדים.
הסרפד הינו צמח בר צורב (אך צריבתו אינה מזיקה) , הגדל בכל חלקי הארץ : בצפון, במרכז ואף בנגב הצפוני.
בשדות, שולי חורשות, חצרות בתים ושולי דרכים. החל מחודש דצמבר ועד חודש מאי (תלוי באזור ובכמות ימי השרב) והכל בחינם – ללא תמורה.
רוב האוכלוסיה מתייחסת אל הצמח בחשדנות ואף אינה מתקרבת אליו , אך לצמח תכונות רפואיות רבות וברפואות המסורתיות הן ידועות אף מימי התנ"ך (ספר ישעיהו). אמנה כאן חלק

מתכונותיו :
משתן: יעיל לאבנים בכליות, לבצקות (שאינן נובעות מאי-ספיקה לבבית/כלייתית), למחלות מפרקים (גאוט, RA)- הצמח מייעל פינוי חומצות שתן, לערמונית מוגדלת, לניקוי רעלים.
נוגד דלקת: בעיקר לדלקות בשלפוחית השתן
מאזן רמות סוכר: לאלרגיה/קדחת השחת, מחלות עור (סרפדת ואטופיק דרמטיטיס) עקיצות ופריחות
מכווץ: יעיל לדימומי אף, דימומי ווסת כבדים, טחורים ושלשולים
משפר תנובת חלב בנשים מניקות

הסרפד מכיל ויטמינים (A,B,C,K, (E ומינרלים (ברזל, סלניום, צורן, אבץ ,אשלגן, סידן, מגנזיום) סרפד חורף
וחומרים נוספים ולכן נחשב כמחזק כללי  יעיל נגד חולשה ועייפות, עשיר בברזל ולכן
מועיל לאנמיה (וחולשה) יעיל נגד נשירת שיער הן בנטילה פנימית והן כשטיפות חיצוניות לשיער.

לטיפול בכאבים – ע"י גירוי האזור המודלק/הכואב (רצוי לבצע בהשגחת מטפל מוסמך) באמצעות עלים טריים.

איך קוטפים סרפדים ?
אפשר ורצוי לקטוף עלים /גבעולים ושורשים באמצעות כפפות, כדי למנוע צריבה של העור

אופן השימוש ובאיזה חלקי צמח משתמשים ?
עלים צעירים – לשטוף היטב במי ברז,כתוספת לירקות ממולאים, לשימוש בסלט ירקות, מרקים (לחלוט 3-4 כפות עלים למשך 10 דקות ולהוסיף החליטה למרק ירקות) וחליטות כתה (יש
להשרות בכוס מים רותחים 2 כפות עלים למשך כ15-20 דקות)
עלים בוגרים – חייבים לעבור שטיפה ובישול לפני האכילה, כדי שלא יגרמו נזק לכבד.
מחלות עור : הכנת חליטה כתוספת למי האמבט או הכנת משרה למריחה על העור.

כמות רפואית : 3-5 ספלים ביום
שורש – מתאים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית

לשטיפת השיער נגד קשקשים ונשירה .
אופן שימוש : הכנת מירתח – לבשל השורש במים למשך כ- 20 דקות

תופעות לוואי והתוויות נגד:
רצוי להשתמש בצמח כשעתיים לפני או אחרי תוספי ברזל.
יש להיזהר מצריבת העור והעיניים
הצמח אסור לסובלים מבצקות שנובעות מאי-ספיקה של הלב , ריאות או הכליות.

בריאות וכל טוב